Revalidatie na operaties

Na een operatie volgt vaak een periode van revalidatie. Na een operatie moet vaak de conditie en de belastbaarheid weer worden opgebouwd om uw dagelijkse activiteiten weer zo goed mogelijk te kunnen uitvoeren. Doelstellingen voor revalidatie kunnen erg uiteenlopen, het is afhankelijk van wat wilt bereiken. Voor de een is dat weer pijnvrij een wedstrijd kunnen voetballen, voor de ander is dat 500 meter kunnen wandelen. Hoe groot de individuele verschillen ook zijn, er is een overeenkomst. Iedereen wil na een operatie weer herstellen. Bij Axon Fysiotherapie hebben we de expertise en de middelen om u hierbij goed te begeleiden.


Diverse operaties

Er zijn diverse operaties waarbij nadien een revalidatietraject bij de fysiotherapeut nodig is om zo goed mogelijk te herstellen. Zo zijn er de orthopedische operaties variërend van een nieuwe knie of heup, een schouderoperatie, een kruisband of meniscusoperatie, of een operatie na een botbreuk. Je hebt de neurologische operaties zoals operatie bij een hernia of kanaalstenose.


Het behandelplan

Na de meeste operaties begint de behandeling met een afspraak aan huis. U bent vaak nog niet zo mobiel. Eerste doel is om direct na operatie binnen de grenzen van wat kan in beweging te komen. Op tijd starten met beweging is belangrijk voor het herstelproces. Het is goed voor de wondgenezing, belangrijk voor de doorbloeding en ook goed voor de spieren en gewrichten die niet betrokken zijn bij de operatie.

Zodra u wat mobieler bent en u de eerste fase na de operatie heeft gehad komt u op de praktijk. In Deinum beschikken we over een ruime en goed uitgeruste oefenzaal. De revalidatie gaat volgens een specifieke opbouw. Oefeningen zullen geleidelijk zwaarder worden. De oefeningen zijn meestal eerst wat meer algemeen ter opbouw van mobiliteit en spierkracht, en later wat specifieker gericht op datgene wat u weer wilt bereiken. Na een knieoperatie bijvoorbeeld doet u eerst algemene krachtoefeningen en later steeds meer specifieke oefeningen die er op gericht zijn de belasting tijdens bijvoorbeeld een voetbalwedstrijd na te bootsen. U kunt dan denken aan sprongoefeningen, het oefenen van wenden en keren etc.


Revalideren met Axon

Het mooie van revalideren is dus dat op ieder niveau getraind kan worden. Zo kunt u op een veilige en verantwoorde wijze werken aan uw herstel. Wij zijn er in gespecialiseerd u hierbij te begeleiden. We remmen u als u te hard gaat, we motiveren u als u iets te voorzichtig bent. Voor revalidatie na een operatie bent u bij Axon fysiotherapie aan het juiste adres!