Beweegprogramma’s

Fitness bij AXON Fysio Deinum

In samenwerking met zorgverzekeraar De Friesland en de meeste andere zorgverzekeraars biedt Axon Fysiotherapie beweegprogramma’s aan voor mensen met een chronische aandoening of steeds terugkerende klachten zoals fibromyalgie, diabetes type 2, COPD of obesitas. Het doel van het beweegprogramma is u te leren dagelijks voldoende te bewegen en vooral te blijven bewegen om zo uw gezondheid te verbeteren. U doorloopt het programma samen met uw fysiotherapeut.
 


Drie stappen naar gezond bewegen

Het Beweegprogramma is aangepast aan uw persoonlijke situatie. U traint in groepsverband. Het beweegprogramma duurt twaalf weken en bestaat uit drie stappen:

Stap 1: Eerste gesprek en testen
Tijdens een intakegesprek wordt een vragenlijst afgenomen met daarin vragen over uw gezondheid en uw persoonlijke doelen. Er worden een aantal tests gedaan (o.a. bloeddrukmeting en conditietest). Op basis van uw medische gegevens en de informatie uit de testen kan de fysiotherapeut u adviseren deel te nemen aan het beweegprogramma, ergens anders te gaan trainen of u weer terugverwijzen naar uw huisarts of specialist.

Stap 2: Beweegprogramma
Als u instroomt in het beweegprogramma, doorloopt u in twaalf weken een schema waarbij de belasting geleidelijk wordt opgebouwd. Eerst geeft de fysiotherapeut u uitleg over het beweegprogramma. Samen bepaalt u de verdere opbouw van uw beweegprogramma, afhankelijk van wat u aan het einde van het programma wilt bereiken. U bespreekt regelmatig uw individuele vorderingen met uw fysiotherapeut. Het trainen gebeurt in groepsverband. Er wordt ook informatie gegeven over bewegen en gezondheid. Deelnemers vinden het vaak prettig om onderling ervaringen uit te wisselen en elkaar te steunen en te motiveren.

Stap 3: Dagelijks bewegen
Tijdens het beweegprogramma hebt u geleerd om zelfstandig en gezond te bewegen. Na twaalf weken bekijkt u met uw fysiotherapeut wat u heeft bereikt. U krijgt advies over vormen van bewegen die het beste bij u passen en hoe u de behaalde resultaten zelfstandig op peil kunt houden.

 


 

Neem nu contact op Terug naar overzicht