Behandelmethoden

Waarvoor kunt u bij Axon Fysiotherapie terecht?

Revalidatie na Covid-19 / Corona

Het coronavirus kan een grote impact hebben op conditie en kracht. Veel mensen die het coronavirus gehad hebben hebben klachten als vermoeidheid, krachtsverlies, kortademigheid en benauwdheid. Klachten blijven vaak tot maanden na besmetting bestaan.

Lees meer

Bewegingsketen therapie om pijnvrij te bewegen

Met BewegingsKetenTherapie ® wordt vanuit een bewegingsanalyse getracht opnieuw een natuurlijk bewegingspatroon aan te leren (en het oude onnatuurlijke bewegingsgedrag af te leren). Hierbij wordt veel gevraagd van het bewegingsgevoel en lichaamsbewustzijn van de cliënt.

Lees meer

Training tijdens of na kanker

Fysieke training heeft een gunstig effect heeft op de vermoeidheid en de algehele conditie, zowel tijdens als na de behandeling voor kanker.

Lees meer

Revalidatie en training

Axon Fysiotherapie heeft veel ervaring met revalidatie bij (sport)blessures of na een operatie aan knie, heup of rug. Ook bij langdurig bestaande lichamelijke klachten is het verhogen van de belastbaarheid door middel van training vaak zeer effectief.

Lees meer

Beweegprogramma’s

Axon Fysiotherapie biedt beweegprogramma’s aan voor mensen met een chronische aandoening of steeds terugkerende klachten.
Hierbij kunt u denken aan: fibromyalgie, diabetes type 2, COPD, en obesitas.

Lees meer

Fitness onder begeleiding

Ook als u geen klachten heeft, maar wel graag op een verantwoorde manier aan uw kracht en conditie wilt werken, kunt u bij Axon Fysiotherapie terecht. We zijn tevens aangesloten bij Bedrijfsfitness Nederland.

Lees meer

Conditietest

Axon Fysiotherapie heeft de mogelijkheid om de conditie zeer nauwkeurig in kaart te brengen met nieuwe testapparatuur, volgens de Energy Control – Methode

Lees meer

Fysiotherapie bij duizeligheidsklachten

De praktijk is gespecialiseerd in het behandelen van mensen met duizeligheidsklachten en werkt hierbij samen met de Duizeligheidspolikliniek van het MCL.

Lees meer

Manuele therapie

Manuele therapie is een onderzoek- en behandelmethode van gewrichten van de rug, de nek, de armen en de benen. Het doel is om opgeheven beweeglijkheid te herstellen dan wel een teveel aan beweging te stabiliseren.

Lees meer

Kinderfysiotherapie

De kinderfysiotherapeut is gespecialiseerd in het bewegingsapparaat van kinderen in ontwikkeling en hun bewegend functioneren. De kinderfysiotherapeut, observeert, onderzoekt en behandelt, maar geeft ook voorlichting en advies.

Lees meer

Dry Needling

Met dry needling worden spierknopen, zogenaamde myofasciale triggepoints, aangeprikt met een zeer dun naaldje. De ontspanning is direct te merken en de (vaak herkenbare uitstralende) pijn verdwijnt vrijwel direct.

Lees meer